SUZUKI CONNECT нуди седум сервисни функции

Преземете ја и инсталирајте ја апликацијата SUZUKI CONNECT на вашиот паметен телефон за да го направите вашето Suzuki автомобилско искуство уште поудобно и посигурно.

  • Забелешка:
  • - Секоја услуга има специфични работни услови, затоа ве молиме погледнете го “Упатство за користење на апликацијата” во детали.
  • - Страниците на апликацијата се предмет на промена без претходна најава.

Известување за состојба

Вратата остана отклучена

Опуштете се со SUZUKI CONNECT кој ви испраќа известување ако сте го оставиле автомобилот отклучен. Ако е така, можете лесно да ја користите апликацијата за да ја заклучите вратата од далечина веднаш.

Фаровите оставени вклучени /
Позиционите светилки се оставени вклучени

Ако случајно ги оставите запалени предните светла или позиционите светлата, нема потреба да се грижите. SUZUKI CONNECT ви овозможува да ја зачувате батеријата со тоа што ве потсетува да се вратите во автомобилот за да ги исклучите фаровите или позиционите светла.

Локатор за паркирани автомобили

Нема да мора повторно да талкате наоколу барајќи го вашиот паркиран автомобил. Можете лесно да го најдете и да се вратите во вашиот паркиран автомобил со апликацијата што ја покажува локацијата на мапата каде што последен пат запрел моторот. Ова е особено корисно на локации со големи паркинзи како што се трговски центри или области за сервисирање на автопат.

Дополнителна функција: Споделување локација на паркиран автомобил

Споделувањето на локацијата на паркиран автомобил е многу погодно за средба или избегнување на губење со споделување на локацијата за паркирање со семејството или пријателите преку е-пошта или кратка порака.

  • Забелешка:
  • - Во случај на паркирање на повеќекатниот паркинг, локацијата може да се најде на мапа, но нема да биде прикажан катот.
  • - На места со слаб GPS прием, како што се подземни паркиралишта, можеби нема да биде возможно да се прикаже прецизната локација.

Историја на возење

SUZUKI CONNECT ви овозможува да ја видите историјата на возење за изминатите 18 месеци. Можете да ги одделите податоците за секој поединечен возач за патување по пат и да ги категоризирате податоците за приватна или деловна употреба. Податоците може да се извезат и како CSV-датотека.

Видови информации достапни по поединечно патување:

• возење ден и време     • потрошено време     • поминато растојание     • просечна потрошувачка на гориво     • почетна/крајна точка на патувањето

Геооградување и предупредување за полициски час

Геооградување

Дури и кога не сте вие тој што го вози автомобилот, вие сте секогаш поврзани. Со SUZUKI CONNECT, можете да ги поставите областа и времето за испраќање предупредување за да ве извести кога автомобилот управуван од друг возач влегува или излегува од поставената област за време на поставеното време. На пример, ќе бидете известени кога возачот ќе ја напушти поставената област за да дојде да ве земе.

Предупредување за полициски час

Природно е да се грижите кога некој за кој се грижите вози автомобилот. Со SUZUKI CONNECT, можете да поставите време и област за предупредување што ќе ве извести кога автомобилот управуван од друг возач е отсутен во одреден временски период од поставената област. На пример, ќе бидете известени кога член на семејството што живее одвоено не се вратил во одреденото време во својот дом.

Безбедносни известувања

Известување за безбедносен аларм

За да го одржите вашиот автомобил безбеден, SUZUKI CONNECT ќе го извести вашиот паметен телефон ако бравата на вашиот паркиран автомобил е пробиена и го активира безбедносниот аларм.

Известување за стартување на моторот

За да го одржите вашиот автомобил безбеден, можете да поставите време кога не очекувате да го користите автомобилот, како на пример кога спиете или сте на работа. SUZUKI CONNECT ќе ве извести кога моторот ќе се запали во овие времиња.

Известување за светло за предупредување

Ако се запали предупредувачкото светло поради некаков проблем во автомобилот, ќе добиете известување на вашиот паметен телефон. Апликацијата ќе ја означи причината за проблемот и ќе покаже совет со препорачаното дејство. Потоа можете да ја користите апликацијата за директно да повикате дилер или да побарате помош на патот.

Периодично одржување /
Известување за отповикување

За да бидете сигурни дека периодичното одржување на вашиот автомобил е извршено на време, ќе добиете потсетник за известување како што се наближува времето. Исто така, ќе добиете известување ако вашиот автомобил стане предмет на повлекување или сервисна кампања.